Tisztelt Ügyfelünk!

Ez úton szeretnénk Önt tájékoztatni arról, hogy 2018. május 25. napjától alkalmazandó az új EU-s Általános Adatvédelmi Rendelet (röviden: GDPR). Az új jogszabályban foglalt követelményeknek való megfelelés érdekében Új Adatkezelési Tájékoztatót készítettünk, amelyben egy helyen megtalál minden releváns információt arról, hogy hogyan kezeljük adatait, amikor a Pátria Takarékszövetkezet szolgáltatásait – akár személyesen bankfiókjainkban, akár internetes felületen – igénybe veszi. Megtudhatja, hogy Önnel kapcsolatban milyen személyes adatokat kezelünk, hogyan használjuk fel és kivel osztjuk meg azokat, hogyan biztosítjuk személyes adatainak védelmét, valamint azt is, hogy Önnek milyen adatvédelmi jogai vannak és ezen jogait hogyan tudja érvényesíteni.

Javasoljuk, hogy olvassa el az Új Adatkezelési Tájékoztatót, amely az alábbi linkre történő kattintással elérhető:

Adatkezelési Tájékoztató

Az Új Adatkezelési Tájékoztatót honlapunkon (www.patriatakarek.hu) is közzétettük, hogy bármikor legyen lehetősége elolvasni.

Fundamenta-Lakáskassza

Fundamenta-Lakáskassza

A Fundamenta-Lakáskassza Zrt. 61 %-os piaci részesedésével a négyszereplős magyarországi lakás-takarékpénztári piac meghatározó szereplője.
A Pátria Takarékszövetkezet üzleti kapcsolatban áll a Fundamenta-Lakáskassza Lakás-takarékpénztárral, értékesíti a Fundamenta megtakarítási termékeit magánszemélyek és társasházak, lakásszövetkezetek számára, valamint lakáscélú hitelt nyújt a Fundamenta megtakarítások biztosítékként történő elfogadásával.

 

Az Otthonteremtés Szakértője!

 

A Fundamenta-Lakáskassza segít abban, hogy lakásvásárlási, -építési, -bővítési, -felújítási céljaink könnyebben valóra válhassanak. Ez az előtakarékosságon nyugvó pénzügyi konstrukció kockázatok nélküli, előre tervezhető, egyedülállóan biztos, rendszeres megtakarítási és kölcsönlehetőséget is nyújt egyben.

Kamatadó-mentes befektetési forma és a megtakarításokat EHO fizetési kötelezettség sem terheli. Megtakarításait az állam az Ön befizetésének 30%-ával támogatja.*

 

Biztonságos

  • A megtakarításokat az Országos Betétbiztosítási Alap biztosítja.
  • A konstrukció teljesen kiszámítható, hiszen mind a betéti, mind a lakáskölcsön feltételek előre rögzítettek, nincs deviza és kamatkockázat, ennek köszönhetően az otthonteremtés évekig tartó folyamata tervezhetővé válik, mivel a kamatok nagysága teljesen független a pénzpiaci változásoktól.
  • A Fundamenta megtakarítások szinte valamennyi hitelintézeti lakáscélú hitelkonstrukcióhoz is kapcsolódhatnak, mint például új vagy használt lakásvásárlási hitelhez, építési hitelhez, bővítési hitelhez, felújítási, illetve energiatakarékosságot eredményező korszerűsítési hitelhez.

 

Rugalmas

  • A havi megtakarítások nagysága, a futamidő hossza, vagy akár a szerződéses összeg is módosítható a termékpalettán belül.
  • Az állami támogatás mértéke családon belül többszörözhető mivel a lakástakarék-pénztári szerződéseken közeli hozzátartozó – például nagyszülő, szülő, gyermek, unoka, testvér, valamint házastárs – megjelölhető kedvezményezettnek.
  • Széleskörű felhasználási lehetőséget biztosít, számos lakáscélra felhasználható.
  • Megtakarításait az állam a befizetésének 30%-ával, de legfeljebb évi 72 000 Ft-tal támogatja. EBKM az Otthontervező Lakásszámla esetén, havi 20 ezer Ft megtakarítás mellett 4,24-9,91% állami támogatással, -1,59 - -0,63% állami támogatás nélkül.*
  • Kedvező feltételekkel igényelhető Forint alapú lakáskölcsön a megtakarításokhoz (THM: 5,34%)**

 

*  Az állami támogatás mértéke, szerződésenként és személyenként, havi rendszeres megtakarítást feltételezve legfeljebb évi 72.000,- forint. A Fundamenta-Lakáskassza Zrt az EBKM értékét a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően havi 20 000 forint folyamatos betételhelyezést feltételezve határozta meg. A megtakarítási idő változása az EBKM érték változását is jelentheti, amely érték csökkenhet.

**   A lakás-takarékpénztár által nyújtott lakáskölcsön teljes hiteldíj mutató meghatározásáról, számításáról és közzétételéről szóló 83/2010. (III.25.) Korm. rendelet 9. § (1) és (3) bekezdés szerint számított referencia THM érték 5,34%, amely az A20 számú módozatra (4 év 4 hónap megtakarítási idő) vonatkozik. Reprezentatív példa lakáskölcsönre: a szerződéses összeg 1.690.000 Ft, ebből a lakáskölcsön teljes összege 1 000 000 Ft; a kölcsönkamat mértéke évi fix 3,5%, 59 hónapos futamidőre. A hitel teljes díjában foglalt, jelzálogbejegyzéshez kapcsolódó díjak: 39 960 Ft. Havi törlesztőrészlet 18 928 Ft, a törlesztőrészletek száma 58, a törlesztőrészletek összege 1 088 540 Ft. A fogyasztó által fizetendő teljes összeg: 1 128 500 Ft. A THM értéke nem tartalmazza jelzáloggal terhelendő ingatlan biztosításának díját. A hitel fedezete ingatlanra bejegyzett jelzálogjog, az ingatlanra vagyonbiztosítási szerződés megkötése szükséges.

 

Az Ön pénzügyi közvetítője, úgyis mint jelzáloghitel-közvetítő a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. nevében jár el, amelyért díjazásban részesül.

A jelen tájékoztatás nem tekinthető a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. részéről hivatalos ajánlattételnek, az itt leírtak kizárólag a figyelemfelkeltést célozzák. A tájékoztatás nem teljeskörű, a termék részletes feltételeit az Általános Szerződési Feltételek (Üzletszabályzat) c. dokumentum tartalmazza.