Számlaváltás

Az alábbiakban szeretnénk Önt tájékoztatni az egyszerűsített számlaváltás folyamatáról, melyre valamennyi pénzforgalmi szolgáltatónál lehetősége van, aki lakossági ügyfelek részére olyan fizetési számlát kezel, amely lehetővé teszi a fizetési számlához kötődő készpénz be- és kifizetést, illetve fizetési számlák közötti átutalási megbízás teljesítését és jóváírását.

Az egyszerűsített számlaváltási folyamat lehetővé teszi Önnek, hogy meglévő bankszámláját a lehető legegyszerűbben szüntethesse meg, és nyithassa meg új bankszámláját az Ön által újonnan választott pénzforgalmi szolgáltatónál.

 

Mi a számlaváltási eljárás célja?

 

A pénzforgalmi szolgáltatók egymással együttműködve a bankot váltani kívánó (természetes személy) ügyfelek számlaváltását segítsék annak érdekében, hogy ügyfelek ezt minél gyorsabban és egyszerűbben megvalósíthassák.

 

A csatolt dokumentum ismerteti a számlaváltás eljárás jellemzőit, folyamatát, a határidőket, a számlaváltás során az igénybe vevő Ügyfél által megadandó adatokat.

 

Hol talál további információt?

 

A tájékoztatás nem tartalmaz teljes körűen valamennyi információt. Kérjük, kérdéseivel forduljon fióki munkatársainkhoz!

Csatolt dokumentumok: