Tisztelt Ügyfelünk!

Ez úton szeretnénk Önt tájékoztatni arról, hogy 2018. május 25. napjától alkalmazandó az új EU-s Általános Adatvédelmi Rendelet (röviden: GDPR). Az új jogszabályban foglalt követelményeknek való megfelelés érdekében Új Adatkezelési Tájékoztatót készítettünk, amelyben egy helyen megtalál minden releváns információt arról, hogy hogyan kezeljük adatait, amikor a Pátria Takarékszövetkezet szolgáltatásait – akár személyesen bankfiókjainkban, akár internetes felületen – igénybe veszi. Megtudhatja, hogy Önnel kapcsolatban milyen személyes adatokat kezelünk, hogyan használjuk fel és kivel osztjuk meg azokat, hogyan biztosítjuk személyes adatainak védelmét, valamint azt is, hogy Önnek milyen adatvédelmi jogai vannak és ezen jogait hogyan tudja érvényesíteni.

Javasoljuk, hogy olvassa el az Új Adatkezelési Tájékoztatót, amely az alábbi linkre történő kattintással elérhető:

Adatkezelési Tájékoztató

Az Új Adatkezelési Tájékoztatót honlapunkon (www.patriatakarek.hu) is közzétettük, hogy bármikor legyen lehetősége elolvasni.
  1. Kezdőlap
  2. Lakosság
  3. Megtakarítások
  4. Tartós megtakarítási számla

Tartós megtakarítási számla

Nullázza le a kamatadót Tartós Megtakarítási Számlán elhelyezett betéteivel…

  • csak 10%-os kamatadót kell fizetnie megtakarításai után, ha a megtakarítási időszakot követő 3 évig megtartja megtakarítását
  • nem kell kamatadót fizetnie, ha a megtakarítási időszakot követő 5 évig tartja meg a megtakarításait


Tartós Megtakarítási Számlát a Takarékszövetkezetnél fizetési számlával rendelkező, 18. életévét betöltött, belföldi természetes személy nyithat. Minden naptári évben nyitható egy újabb Megtakarítási Számla. A számla megnyitásának évében (megtakarítási időszak, nulladik év) tetszőleges összeg, tetszőleges időpontban helyezhető el a számlán. Az első befizetés összegének legalább 25.000,- Ft-nak kell lennie, mely a számla megnyitásakor fizetendő. A számla nyitását követő év január 1. napjától a számlára további befizetés/jóváírás nem teljesíthető. 
A számláról csak a harmadik év utolsó napján történő kamatelszámolást követő első munkanapon vehető fel részösszeg úgy, hogy legalább 25 ezer forint megtakarításnak továbbra is fenn kell állnia. A számlán maradó összeg lejárata meghosszabbodik az ötödik év végéig. A számláról három éven belül pénzfelvétel csak a számla egyidejű megszüntetésével lehetséges.

 

Információk

 

A Takarékszövetkezet a Számlatulajdonos részére megnyitott Tartós Megtakarítási Számlán a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény (a továbbiakban: Szja tv.) szerinti tartós befektetés keretében elhelyezett pénzeszközöket kezeli és tartja nyilván.